VEELGESTELDE VRAGEN

 

In Toury registreer je ritten handmatig. In onderstaand stappen plan zie je hoe je dat doet:

Stap 1 - Druk op de "+" in het menu

Stap 2 - Druk op start. Toury begint nu met de meting van je fietsrit.

Stap 3 - Vergeet de rit niet te stoppen als je klaar bent met fietsen. Je vindt de rit terug in je rittenoverzicht. Soms moet je daar de app even voor opnieuw opstarten. 

Nieuwe rit registratie-handmatig.png

Hoe registreer ik een rit in in Toury?


Als je tijdens je rit tijdens de automatische registratie 's ochtends tussen 6.00 uur en 11.00 uur van vervoermiddel wisselt voer je onderstaande handelingen uit om Toury te laten weten dat je gewisseld bent.

Stap 1 - Klik op de “+” onderin het menu

Stap 2 - Klik op “start”

Stap 3 - Kies “stop” aan het einde van je fietsrit

Stap 4 - Je rit is nu opgeslagen en je vindt je rit terug in je overzicht.

Ik wissel tijdens mijn fietsrit van vervoermiddel? registreert Toury dat ook?

Stappen-nieuwe-app.gif

Ritten die je 's ochtends registreert met Toury worden meestal na 11.00 zichtbaar. Registreer je een rit 's middags of 's avonds dan is de rit na enkele minuten zichtbaar in je overzicht. 

Is je rit na 11.00 nog niet zichtbaar? Soms wil het helpen om de app even helemaal af te sluiten (door het "weg te swipen") uit het geheugen van de telefoon. 

wanneer worden mijn ritten zichtbaar?


Toury blijft voorlopig automatisch tussen 6.00 uur en 11.00 's ochtends jouw ritten meten. Mocht er in je overzicht toch een rit verschijnen die je niet met de fiets hebt gemaakt dan kun je die eenvoudig verwijderen met het prullenbakje.  

Waarom meet Toury automatisch tussen 6.00 uur en 11.00 uur 's ochtends?


Toury de Fietsgame maakt van jouw dagelijkse fietsritten een virtuele wedstrijd. Je kunt met Toury de Fietsgame elke fietsrit die je maakt registreren en op die manier leuke prijzen en virtuele truien winnen. Toury de Fietsgame werkt heel simpel: zorg dat je de app aanzet voordat je gaat fietsen

en stop het registeren zodra je op je bestemming bent aangekomen. Je ziet meteen je resultaten!

  Hoe werkt Toury de Fietsgame?


  Wat zijn de fietspunten?

  Fietspunten zijn punten die je kunt verdienen door te fietsen. Met elke fietsrit verdien je een fietspunt. Je kunt per dag maximaal drie fietspunten verdienen.


   Toury is onderdeel van het fietsstimuleringsproject Arnhem – Nijmegen. Voor dat project moeten we van sommige Toury gebruikers ook andere verplaatsingen tijdens de ochtendspits registreren. In de toekomst zullen we deze functie alleen voor deelnemers aan het project beschikbaar maken.

   Waarom registreert Toury mijn locatiegegevens automatisch?


   Doordat Toury door middel van GPS je locatie registreert kan het zijn dat je batterij sneller leeg raakt dat je gewend bent. We zijn constant bezig zijn om het batterijgebruik te beperken.

   We raden gebruikers aan om je telefoon in elk geval ’s nachts aan de lader te leggen. We raden het af om de GPS handmatig aan en uit te zetten. Hierdoor loop je risico dat niet alle ritten geregistreerd worden.

   Op nieuwe modellen kun je het batterijverbruik van apps controleren via Instellingen > batterij (iOS) / Accuverbruik (Android). Als je een ongewoon batterijverbruik van Toury merkt op jouw smartphone dan horen we dat graag. Je kunt je feedback doorgeven in de app of via info@toury.nl.

   Toury gebruikt veel batterij, wat kan ik daar aan doen?


   Dat Toury je reisgedrag niet registreert kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder staan de handelingen opgesomd die je kunt uitvoeren om te zorgen dat Toury wel goed registreert:

   Zorg dat je de laatste versie van Toury op je toestel hebt staan. Je kunt dat controleren door de app store op je telefoon te openen en Toury op te zoeken. Het kan ook helpen om Toury eerst te de-installeren en vervolgens volledig opnieuw te installeren. Vergeet dan niet om weer opnieuw in te loggen in Toury.

   Zorg dat locatievoorzieningen op je smartphone aan staat:

   iOS - Navigeer naar ‘Instellingen > privacy > locatievoorzieningen’ en zet ‘Locatievoorzieningen’ Aan.

   Android - Navigeer naar ‘Instellingen > Locatie’ en zet locatievoorzieningen aan.

   Zet je machtigingen goed

   Toury heeft machtigingen nodigen om bijvoorbeeld gebruik te maken van locatievoorzieningen. Als je Toury voor het eerst opstart vraagt Toury je automatisch om deze machtigingen te verlenen. Je kunt dat op een later moment als volgt wijzigen:

   iOS - Navigeer in Instellingen naar onderen en klik op Toury. Zorg vervolgens dat je Toury toestemming geeft voor Locatievoorzieningen.

   Android - Navigeer naar Instellingen > Apps > Toury > Machtigingen. Zorg vervolgens dat je Toury toestemming geeft voor Locatievoorzieningen.

   Swipe Toury niet weg uit je geheugen

   Toury draait op de achtergrond. Om te zorgen dat je Toury niet helemaal afsluit is het belangrijk dat je Toury niet ‘wegswiped’ uit het geheugen van je telefoon.

   Toury heeft mijn rit niet goed geregistreerd, wat kan ik doen?


   Welke besturingssystemen worden door de app ondersteund?

   De app is beschikbaar voor iOS (vanaf versie 8.0) en Android (vanaf versie 4.1).


   Hoe kan ik truien verdienen?

   Truien verdien je door fietsritten te maken. Op dit moment kun je zes truien verdienen. Het aantal truien wordt in de loop van 2017 verder uitgebreid. Je kunt in de app op een trui klikken om meer informatie te vinden hoe je de trui kunt winnen.


    Hoe werkt de loterij?

    De Toury loterij vindt elke week plaats. Er worden elke week maximaal vijf prijzen verloot. Elk vijfde fietspunt is een loterijlot. Fietspunten verdien je simpelweg door fietsritten te maken, elke fietsrit is een punt waard. Je kunt maximaal 3 punten per dag halen.


    Hoe kan ik winnen in de loterij?

    Je doet mee in de Toury Loterij met elk tiende fietspunt dat je verdient in de app Toury.


    Hoe weet ik of ik gewonnen heb?

     

    We maken de winnaars van de loterij via e-mail bekend. We benaderen de winnaars ook individueel per e-mail.


    Welke prijzen kan ik winnen in de loterij?

    De prijzen die je kunt winnen variëren elke week. We maken de prijzen bekend via e-mail en onze Facebook pagina.