VEELGESTELDE VRAGEN

 

BIKE TO WORK WORDT MOGELIJK GEMAAKT DOOR SLIMOPWEG, WAT IS DAT?

Slimopweg is een samenwerkingsverband tussen provincie Gelderland en de gemeenten Nijmegen en Arnhem. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en regionale bedrijfsleven zijn nauw betrokken bij de uitvoering. Samen komen we tot slimme oplossingen om de bereikbaarheid in en om Arnhem en Nijmegen te verbeteren. Het doel is minder vertraging in de spits.


Van wie is het fietsstimulerings-project Arnhem – Nijmegen?

Het fietsstimuleringsproject is een project in het kader van Slimopweg, in opdracht van de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Het project heeft als doel om de vertraging op de wegen in Arnhem en Nijmegen te verminderen door meer mensen op de fiets te krijgen. Mensen kunnen, afhankelijk van hun huidige reisgedrag, een beloning verdienen als ze in de ochtendspits knelpunten op autowegen te vermijden door te gaan fietsen.


    Helpen jullie ook met fysieke aanpassingen binnen het bedrijf?

    Samen met onze partner Dura Vermeer adviseren we over de mogelijkheid om goede, comfortabele douchegelegenheden aan te leggen. Zeker de sportieve fietser wil fris op de werkplek aankomen na een intensieve fietsrit.

    Een slimme stalling bespaart al zo’n 40% ruimte. Met de VelowUp van LoMinck worden fietsen verticaal gestald, aan het voorwiel. Zo krijgen zelfs de kleinste ruimtes een goede stallingscapaciteit. Wij helpen jullie hierbij!


    Zijn er ook fiscale voordelen?

    Nu de Werkkostenregeling (WKR) is ingevoerd is er voor per medewerker 1,2% van het fiscale loon beschikbaar om vrij te besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Zo kan de aanschaf van bijvoorbeeld een e-bike heel aantrekkelijk verlopen.